Autisme kan behandles?

Første gang jeg leste autisme kan behandles så ble jeg litt fornærmet.

Vil de ikke ha oss autister?

Vil de ikke at det skal være autister på jorden? 
(men uten autister så hadde det nok ikke vert noe lys, Internett eller datamaskiner)

Jeg forsto ikke hvorfor vi skulle bli ”utryddet”.

Jeg leste en gang om et barn som fikk masse medisiner med rare navn (i dag er ikke navne så rare). Barnet fikk og bare lov å spise noen typer mat. Stakkers unge tenkte jeg.. Jeg forsto ikke hvorfor foreldrene skulle være så ”strenge” med barnet, det kunne vel ikke bli mindre autistisk av det? 

Jeg har selv AS og har ingen problemer med å godta min diagnose. 

Jeg vil ikke ha vekk min asperger. Jeg syns på en måte det er greit å ha asperger. Jeg syns mange andre på min alder er ganske barnslige og prioritere ganske rart. 
Jeg har ikke venner, innimellom skulle jeg ønske jeg hadde. Men så kommer søsteren min hjem sint og sur fordi hun har kranglet med en av vennene og da er det vel like greit å ikke ha dem? 
Jeg går ikke i merke klær, bruker ikke sminke. Jeg går ikke på byen, jeg fester ikke. Syns det er unødvendig å bruke masse penger på alkohol og sminke, når man heller kan bruke penger på å hjelpe barn i slummen i thailand. Og de kaster jo bort så mye tid! Jeg bruker min tid på å lese om forskjellige ting på internett og lærer mye av det. 

Jeg har mine interesser som jeg fordyper meg i. Blant annet kaniner, autisme og taekwon-do.
De fleste vil ikke merke at jeg har autisme...
Ser du meg på bussen og bussen er i rute så vil du sannsynligvis ikke reagere på noe. Vis du snakker til meg så vil du kanskje merke at jeg ikke har like mye øyekontakt som ”normalt” men ellers lite. 
Ser du meg på en buss som er 10 minutt forsinket så er jeg nok litt mer stresset og kanskje ikke like i møtekommende.
Ser du meg på en buss som er 10 minutt forsinket og jeg har vert uheldig og fått i meg melk så vil du kanskje tenke – hun der er litt rar.. 

Jeg dro på autisme kan behandles” konferansen i februar og husket det om den gutten på den strenge dietten. Selv hadde jeg begynt å få mer og mer vondt i magen. Og jeg hadde måtte kutte ut mer og mer mat. 2 år tidligere kunne jeg spiste meste uten problemer så jeg forsto ikke hvorfor jeg ikke kunne det nå!


Jeg lærte mye den helgen, men jeg viste ikke at de 3 dagene kom til å endre livet mitt.

Og ikke minst mitt syn på autisme! 

Det står jo på internett at det er vanlig for autister å ha problemer med magen. Jeg koblet ikke at det kunne ha sammenheng med gjær, protein intoleranse o.l.

En foreleser viste et bilde av sønnen sin med ballong mage. Det er jo sånn jeg hadde! En lege kom med eksempler og jeg satt bare og nikket, det stemte jo for meg.

Mange barn med autisme er faktisk syke barn. Som egentlig burde fått behandling på lik linje med ”ikke autistiske” barn med mageproblemer. 

Jeg forsto etter hvert at mange autistiske barn har vondt i magen, slik som meg. Og når man behandler det som gjør at dem får vondt i magen så blir en ”bivirkning” at de blir mindre autistiske.

Noe av det verste jeg vet er om jeg får i meg litt melk fordi da roter hode så forferdlig. Og jeg får så vondt i magen at jeg har ikke noe overskudd til å gå på jobb, trene eller være sosial.

Jeg syns og det er vanskelig å si hva jeg tenker og mener fordi hode er så rotete. 
Kanskje det er derfor en del autister ikke har så mye språk?

Er jo ikke rart om det skaper frustrasjon for dem..

Det er en del med Asperger som er veldig negative til behandling av autisme kanskje det er fordi de ikke har noen problemer med magen sin, og at de trives slik som de er? Det aksepterer jeg fult ut, men ikke si at diett bare er tull. Fordi JEG vet at jeg fungerer ikke uten!
Jeg har heller ikke noen problemer med min asperger. Så lenge jeg holder meg til dietten så fungere jeg normalt! 

Men autismen BLIR er problem når jeg får i meg mat jeg ikke tåler, fordi da slutter hode mitt å fungere. Og jeg får veldig vondt i magen ++ 

Jeg tenker tilbake på dette barnet på denne strenge dietten jeg leste om for lenge siden. 
Per i dag så er det mye mat jeg ikke tåler. Jeg får vondt i magen, kvalme og lignende av det meste. Så jeg spiser omtrent slik de gjorde i stein alderen. Rent kjøtt, ren fisk, grønnsaker er det jeg kan spise uten å få vondt i magen eller rot i hode.

© aspergersyndrom.no 2012